Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Germania primește gaz direct din Franța. Prin ce modalitate se fac livrările

reuters.com
d

Germania a primit joi primele livrări directe de gaze din Franța prin intermediul unei legături de gazoduct, în cadrul unui acord menit să ajute ambele țări să facă față problemelor actuale de aprovizionare cu energie, a declarat operatorul francez de rețea GRTgaz, informează Reuters.

Franța, care este mai puțin expusă la importurile rusești decât vecina sa estică, deoarece majoritatea nevoilor sale sunt acoperite din Norvegia și prin livrări de GNL, va livra la început 31 de gigawați oră (GWh) pe zi, folosind o conductă din regiunea Moselle, a precizat GRTgaz. Capacitatea maximă a noii legături de gaz este de 100 GWh/zi, a precizat operatorul într-un comunicat.

Ministrul german al economiei, Robert Habeck, a salutat vestea. "Acesta este un semn bun și important de solidaritate europeană", a declarat Habeck. "Și arată că, în spiritul solidarității, chiar și problemele tehnice dificile pot fi rezolvate".

Deși noile fluxuri, chiar și la capacitate maximă, reprezintă mai puțin de 2% din necesarul zilnic al Germaniei, livrările directe din Franța au fost așteptate cu nerăbdare, în timp ce Berlinul se grăbește să găsească surse alternative de aprovizionare și să își mențină în viață industria.

În cadrul acordului la care au ajuns cele mai mari două țări din zona euro în urma invaziei Rusiei în Ucraina, Germania s-a angajat, de asemenea, să furnizeze Franței, care este în prezent afectată de întreruperi ale reactoarelor nucleare, energie electrică suplimentară dacă este necesar. Șeful GRTgaz, Thierry Trouve, a declarat jurnaliștilor că nu poate spune când ar putea fi atins maximul de 100 GWh/d.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.