Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Germania: Probleme cu tehnologia care ajuta la predarea online, este veche si insuficienta!

Europa FM
copii tablete

Germania este văzută ca rămasă în urmă la capitolul digitalizare. Acest lucru se observă acum, când școlile sunt din nou închise. Însă și alte țări au probleme cu predarea digitală, scrie dw.com

Școlile germane au de mult timp probleme cu digitalizarea, spune Nina Brandau de la asociația germană de IT și telecomunicații Bitkom. Guvernul federal și executivele de land au extins în iulie anul trecut așa-numitul pact digital ca urmare a pandemiei și au promis școlilor aproximativ șapte miliarde de euro pentru digitalizare.
”Însă este nevoie de timp pentru ca aceste fonduri să ajungă la școli. Este vorba de procese incredibil de birocratice”, a spus Brandau pentru DW. În Germania, numeroase autorități la nivel federal, de stat și local sunt implicate în procesul de aplicare. ”Alte țări se descurcă mai bine”, mai spune Brandau. Înainte de pandemie, în școlile germane existau doar șase computere la zece elevi. Cifrele prezentate în 2018 de Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare arată că în alte țări industrializate dotarea era superioară - cu o medie de aproape nouă calculatoare la zece elevi, mai precizeaza sursa citata.
Însă achiziționarea a cât mai multe dispozitive nu este suficientă, spune Brandau. ”Avem nevoie de profesori care să poată utiliza instrumentele digitale și care să poată extrage cu adevărat o valoare educațională adăugată din acestea. Acest lucru necesită mai multe oportunități de formare și o pregătire mai bună a profesorilor, încă din timpul formării acestora. Mai sunt multe de recuperat. O altă problemă este lipsa conexiunilor la internet rapide și fiabile. În anumite zone din Germania, cei patru copii ai dvs. nu pot lua parte la lecții hibride în același timp. În plus, multe școli încă nu au conexiuni rapide la internet", spune Brandau.
Citit intregul material, aici.

 

Conţinutul acestui site nu reprezintă poziţia oficială a Secretariatului General al Guvernului - Departamentul pentru Românii de Pretutindeni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.