Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Germania punctează importanța trupelor americane - Este importatntă pentru securitatea SUA şi mai ales pentru securitatea Europei

timesofisrael.com
heiko maas

Prezenţa trupelor americane în Germania este importantă pentru securitatea americană şi europeană, a declarat marţi ministrul german al afacerilor externe Heiko Mass după ce preşedintele SUA, Donald Trump, a anunţat că vrea să reducă puternic prezenţa americană în Germania, informează AFP potrivit Agerpres.

"Credem că prezenţa americană în Germania este importantă nu doar pentru securitatea Germaniei, ci şi pentru securitatea SUA şi mai ales pentru securitatea Europei", a afirmat Maas în timpul unei vizite în Polonia, a doua zi după anunţul preşedintelui american.

Donald Trump a susţinut în faţa presei că 52.000 de soldaţi americani sunt în prezent staţionaţi în Germania, principala ancoră a forţelor americane din NATO. "Este un cost enorm pentru SUA. Prin urmare, vom reduce numărul până la 25.000", a spus Trump.

"Germania are arierate (la plăţi), sunt ani de zile de când ei (germanii) au arierate, datorează NATO miliarde de dolari şi trebuie să plătească", a adăugat Trump, calificând Germania drept "delincventă". "Noi protejăm Germania şi ei au arierate, este ridicol", a afirmat preşedintele american.

Heiko Maas a afirmat că Berlinul nu a primit deocamdată detalii cu privire la data şi modalităţile acestei reduceri.

"Nici Departamentul de Stat, nici Pentagonul nu au fost în măsură să furnizeze informaţii în această privinţă", a precizat el, adăugând că orice schimbare în arhitectura securităţii europene "trebuie să fie în mod absolut discutată".

Subiectul urmează să fie evocat miercuri în timpul unei conferinţe video a miniştrilor apărării ai statelor membre NATO.A

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.