Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Germania REDUCE ajutorul social pentru cetăţenii veniţi din ţările UE

Germania va reduce ajutoarele sociale acordate cetăţenilor veniţi din alte ţări ale Uniunii Europene, conform unui proiect de lege ce ar urma să fie aprobat în şedinţa Cabinetului de săptămâna viitoare, a anunţat, vineri, Funke Media Group, citând surse guvernamentale, transmite DPA, potrivit agerpres.

Citeşte şi: Preşedintele columbian, Juan Manuel Santos, a primit Premiul Nobel pentru Pace

Imigranţii veniţi din statele UE vor putea beneficia de ajutoare sociale numai după cinci ani, conform proiectului aprobat de partidele coaliţiei aflate la guvernare în Germania.

Legea are ca scop să-i descurajeze pe imigranţi, în special pe cei din Europa de Est, care vin în Germania fără perspective serioase de a-şi găsi un loc de muncă şi cu obiectivul de a trăi de pe urma sistemului german de asigurări sociale, relativ generos.

Citește și: Pentagonul, forţat să dea explicaţii pentru miliardele de dolari cheltuiţi pe "soldaţii fantomă"

Andrea Nahles, ministrul Muncii, membru al Partidului Social-Democrat (SPD), aflat la guvernare, a propus acest proiect de lege anul trecut. Berlinul s-a opus multă vreme unei asemenea măsuri, înainte de a decide o schimbare în această privinţă, după ce Tribunalul federal pentru probleme sociale a decis, la sfârşitul lui 2015, ca orice cetăţean din UE, chiar şi unul fără loc de muncă, să aibă dreptul de a beneficia de ajutoare sociale după şase luni.

Citește și: 15 ani de la invazia Afganistanului. Tot ce trebuie să ştii despre 'războiul fără sfârşit'

Şi în campania Brexit unul dintre subiectele extrem de discutate a fost limitarea ajutoarelor sociale pentru cei care vin în Marea Britanie din alte state ale UE.

Un oficial de rang înalt din armata SUA, dat AFARĂ din cauza cluburilor de strip-tease

De la 1 ianuarie 2014, au fost eliminate restricţiile privind libera circulaţie a lucrătorilor români şi bulgari pe piaţa forţei de muncă din Germania, în cadrul unui acord care le păstrase în vigoare pe o perioadă de şapte ani după aderarea la Uniunea Europeană.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.