Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Germania refuză categoric cererea Poloniei: 'Problema reparațiilor din al Doilea Război Mondial este închisă'

Anadolu Agency
germania steag drapel

Autoritățile din Germania spun că problema reparațiilor din al Doilea Război Mondial este închisă după ce Polonia a anunțat că va cere despăgubiri în mod oficial, potrivit Reuters, informează Mediafax.

Chestiunea reparațiilor a fost încheiată, a declarat joi un purtător de cuvânt al Ministerului german de Externe, după ce Polonia a estimat la 6.200 de miliarde de zloți pierderile din cel de-al Doilea Război Mondial cauzate de Germania anunțând că va cere reparații.

„Poziția guvernului german este neschimbată, problema reparațiilor a fost încheiată. Polonia a renunțat la reparații suplimentare cu mult timp în urmă, în 1953, și a confirmat de mai multe ori această renunțare. Aceasta este o bază fundamentală de bază pentru ordinea europeană de astăzi. Germania își menține responsabilitatea politică și morală pentru cel de-al Doilea Război Mondial", a explicat purtătorul de cuvânt al ministerului german prin intermediul unui e-mail.

Declarația a apărut după ce tot joi Polonia a anunțat că va cere în mod oficial despăgubiri din partea Germaniei pentru al Doilea Război Mondial

Jaroslaw Kaczynski, liderul naționaliștilor aflați la putere, a spus că Polonia estimează pierderile din al Doilea Război Mondial cauzate de Germania la 1.320 de miliarde de dolari.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.