Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Douăsprezece landuri din Germania ar refuza primirea refugiaților ucraineni (Die Zeit)

refugiati

Având în vedere numărul mare de refugiați din Ucraina și solicitanți de azil din alte țări, 12 din 16 state (landuri) din Germania ar bloca acceptarea altor persoane care caută un refugiu în Germania, informează publicația ZEIT.de.

„Pe fondul numerelor mari de acces, douăsprezece țări au activat în prezent un blocaj în sistemul inițial de distribuție”, a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului Federal de Interne din Germania. „Povara asupra statelor federale rezultă din migrația generală”, a spus purtătorul de cuvânt. „Deci, în prezent, se poate observa o creștere a constatărilor pe ruta Balcanică”, precizează sursa citată

În total, numărul total de persoane care au fugit din Ucraina în Germania de la începutul războiului este de peste 980.000 - deși recent au fost adăugate în medie doar 875 de persoane pe zi, a spus purtătorul de cuvânt.

Potrivit sursei citate, de exemplu, unitățile centrale de primire pentru refugiați din Bavaria sunt în prezent ocupate în proporție de 102,7%. În general, Bavaria este încă „receptivă”, a declarat ministrul bavarez de interne, Joachim Herrmann. Cu toate acestea, el a cerut guvernului federal să-și recunoască în mod clar responsabilitatea pentru finanțarea în domeniul azilului și integrării și să ajute statele federale.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.