Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Intel a cerut Germaniei majorarea subvenţiilor pentru fabrica de cipuri, dar a fost refuzată

CNN
cipuri semiconductori

Ministrul german de Finanţe, Christian Lindner, refuză cererile Intel pentru subvenţii mai ridicate pentru o fabrică de cipuri, de 17 miliarde de euro (18 miliarde de dolari), spunând că ţara nu-şi poate permite aceste cheltuieli, a anunţat duminică Financial Times (FT), transmite Reuters.

"Nu mai sunt bani disponibili în buget. Chiar acum încercăm să consolidăm bugetul, nu să-l majorăm", a declarat Lindner, într-un interviu acordat FT.

Compania americană urma să primească sprijin guvernamental de 6,8 miliarde de euro pentru planificata fabrică de cipuri din Magdeburg. Totuşi, din cauza costurilor mai ridicate cu energia şi construcţia unităţii, Intel cere acum aproximativ 10 miliarde de euro, a precizat Financial Times.

Reprezentanţii Intel nu au răspuns imediat solicitării Reuters de a comenta informaţia, scrie agerpres.ro.

În martie 2022, Intel Corp a anunţat că a ales oraşul german Magdeburg drept locaţie pentru un nou complex de producere de cipuri, ca parte a unui program de investiţii de 88 miliarde de dolari în Europa, care include extinderea unei unităţi din Irlanda, o fabrică în Italia şi înfiinţarea unui centru de design şi cercetare în Franţa.

Intel este printre producătorii de cipuri, alături de TSMC (Taiwan) şi Wolfspeed (SUA), care vor să obţină sprijin guvernamental pentru a construi fabrici în Europa.

Criza globală de cipuri şi blocajele apărute de-a lungul lanţurilor de aprovizionare au creat un adevărat haos pentru constructorii de automobile, furnizorii de servicii de sănătate, operatorii de telecomunicaţii şi alte companii.

În prezent, majoritatea cipurilor folosite de companiile europene vin de la trei furnizori asiatici: Taiwan Semiconductor Manufacturing Co (TSMC), Samsung şi United Microelectronics.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.