Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Germania reia legăturile cu Turcia după tentativa de lovitură de stat eşuată

Incirlik

O delegaţie de parlamentari germani a vizitat miercuri baza aeriană de la Incirlik, în sudul Turciei, dezamorsând o dispută ce dura de luni de zile şi care i-a împiedicat pe parlamentari să viziteze trupele aflate în misiune în cadrul coaliţiei internaţionale ce luptă împotriva grupării Stat Islamic (SI), relatează agenţia Reuters.

Turcia a interzis în iunie accesul politicienilor din Germania la Incirlik, unde sunt staţionaţi circa 200 de militari germani, Ankara reacţionând astfel la o rezoluţie a parlamentului de la Berlin care a recunoscut drept ''genocid'' masacrele împotriva armenilor din 1915 sub Imperiul Otoman. În iulie, Turcia a ţinut la sol pentru scurt timp la Incirlik avioanele coaliţiei după o tentativă de puci eşuată şi pe fondul unor preocupări că militari turci rebeli ar putea încerca să părăsească ţara pe calea aerului. Forţele aeriene americane au circa 5.000 de militari la Incirlik, considerată drept principala bază de operaţiuni a coaliţiei internaţionale, aflată sub comanda SUA şi care încearcă să învingă Statul Islamic peste graniţă în Siria şi Irak.

Cancelarul german, Angela Merkel, l-a convins în septembrie pe preşedintele turc, Recep Tayyip Erdogan, să permită vizita parlamentarilor din Germania. Călătoria lor are loc fără accesul presei, potrivit agenţiei Anadolu, conform Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.