Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Replica Germaniei după declarația lui Viktor Orban privind imigranții

steag_germania

Ministrul german al muncii si afacerilor sociale, Andrea Nahles, a respins joi afirmatiile facute anterior la Bruxelles de catre premierul ungar Viktor Orban, conform caruia actuala criza a imigrantilor este 'o problema germana', relateaza Reuters, potrivit Agerpres.

Citește și: Viktor Orban 'aruncă pisica' în curtea lui Merkel: E o problemă germană

Afirmatiile au fost facute în cadrul unui briefing de presa organizat înainte de reuniunea ministrilor de finante si ai guvernatorilor bancilor centrale din statele G20 din aceasta saptamâna din capitala Turca.

'Nu este doar o problema germana... Aceasta ar fi mult mai usor de gestionat daca presiunea nu ar fi doar pe Suedia, Germania si Austria', a subliniat Andrea Nahles.

'Problema nu este una europeana; este o problema germana. Nimeni nu vrea sa ramâna în Ungaria, nici în Slovacia, Polonia sau Estonia. Toti vor sa ajunga în Germania, iar treaba noastra este sa-i înregistram', a spus Viktor Orban dupa o întrevedere cu presedintele Parlamentului European, germanul Martin Schulz.

Totodata, potrivit DPA, Viktor Orban a lansat un apel la adresa imigrantilor, spunându-le sa nu vina în Ungaria. ''Va rog sa nu veniti... este riscant sa veniti. Nu va putem garanta ca veti fi acceptati'', a afirmat Orban în conferinta de presa comuna cu Schulz.

Ministrul german al muncii si afacerilor sociale adaugat ca trebuie sa existe mai multa corectitudine în distribuirea refugiatilor în Uniunea Europeana si ca un esec în gestionarea colectiva a crizei migrantilor ar putea afecta 'ideea de Europa'.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.