Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Germania respinge cererea SUA de a furniza mai mult ajutor militar

merkel

Cancelarul german, Angela Merkel, a respins duminica cererea Statelor Unite de a furniza mai mult ajutor militar în lupta împotriva gruparii Stat Islamic, relateaza Reuters, potrivit Mediafax.

"Cred ca Germania îsi îndeplineste rolul si nu trebuie sa discutam despre noi probleme legate de acest subiect în acest moment", a declarat Merkel pentru postul ZDF, întrebata despre cererea formulata de SUA si dezvaluita de revista Der Spiegel.

Revista Der Spiegel a relatat sâmbata ca secretarul american al Apararii, Ashton Carter, a trimis o scrisoare în care solicita Berlinului o contributie mai mare, la o saptamâna dupa ce Bundestagul (Parlamentul german) a aprobat un plan privind participarea la campania din Siria.

Un purtator de cuvânt al Ministerului german al Apararii a confirmat ca institutia a primit o scrisoare din partea Statelor Unite si a anuntat ca analizeaza solicitarile, fara sa ofere alte detalii.

Der Spiegel a precizat ca scrisoarea nu formuleaza cerinte specifice si este similara cererilor trimise altor parteneri ai SUA.

Actuala misiune germana include sase avioane de recunoastere de tip Tornado, o fregata pentru protectia portavionului francez Charles de Gaulle, aeronave de realimentare cu carburant si pâna la 1.200 de militari.

Aceasta mobilizare constituie un raspuns direct la apelul presedintelui francez Francois Hollande, în urma atacurilor teroriste de la Paris, soldate cu 130 de morti. Germania nu intentioneaza sa efectueze atacuri aeriene în Siria.

Germania a dat dovada, în ultimii doi ani, de o hotarâre tot mai mare în a angaja trupe în misiuni în strainatate.

Ministrul german al Apararii, Ursula von der Leyen, a declarat saptamâna trecuta ca Berlinul ar putea avea nevoie de forte armate suplimentare pentru a face fata acestui rol mai îndraznet.

Peste 3.000 de militari germani sunt mobilizati în prezent în strainatate, iar misiunea din Siria va creste acest numar cu 1.200 de oameni.

Von der Leyen vrea, de asemenea, sa trimita alti 650 de militari în Mali, care sa ajute trupele franceze în campania împotriva militantilor islamisti din regiune.

De asemenea, Germania a început, anul trecut, sa înarmeze kurzii irakieni care lupta împotriva Statului Islamic.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.