Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Germania rupe frăția europeană: Ce vrea pentru Rusia

rusia germania

Ministrul de externe german, Frank-Walter Steinmeier, a pledat joi pentru recâştigarea 'încrederii pierdute' între Occident şi Rusia şi a subliniat importanţa dialogului pentru soluţionarea crizelor şi conflictelor internaţionale, transmite agenţia EFE.

Cu acest ultim obiectiv a început în oraşul german Potsdam o reuniune informală a miniştrilor de externe din statele membre ale Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE).

Citește și: Se pune cocaină în Coca- Cola? Ce s-a descoperit într-o fabrică din Franța

Una dintre temele principale pe agenda întâlnirii este situaţia din Ucraina, urmând să se discute despre încetarea focului, care continuă să fie încălcată în estul separatist prorus, şi controlul armamentului.

La reuniune vor participa 40 de miniştri, printre care însă nu se vor regăsi şefii diplomaţiilor americană şi rusă, John Kerry şi Serghei Lavrov.

Citește și: Asta e țara în care se vând sute de mii de bâte de baseball, dar nimeni nu practică sportul: La ce sunt folosite

Germania deţine anul acesta preşedinţia rotativă a OSCE, iar ministrul Steinmeier a subliniat înaintea reuniunii de la Potsdam importanţa acestei organizaţii în menţinerea păcii pe continent în aceste 'vremuri tulburi' pentru politicile externe.

Dar de la această reuniune nu sunt aşteptate acorduri concrete, miniştrii participanţi urmând doar să analizeze mai multe probleme de actualitate, printre care se numără terorismul internaţional şi criza refugiaţilor, titrează agerpres.ro.

Citește și: Samsung amână lansarea Galaxy Note 7 după ce bateriile au început să explodeze

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.