Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Germania: Săptămânalul Die Zeit comentează relativa normalitate a rezultatului scrutinului din Ucraina

DW
Volodimir Zelenski

Alegerea actorului de comedie Volodimir Zelenski în funcţia de preşedinte al Ucrainei la sfârşitul săptămânii trecute ar putea fi mai puţin neobişnuită decât ar fi tentaţi să creadă oamenii, scrie joi săptămânalul german Die Zeit, transmite dpa, conform agerpres.ro

Publicaţia germană notează într-un editorial, printre altele, că "succesul lui Volodimir Zelenski s-a bazat pe distanţarea oamenilor faţă de clasa politică. El se prezintă ca un outsider, 
ca o persoana apolitică şi, prin urmare, nepătată. 

"În Slovenia, un actor de comedie este la conducere (prim-ministru), în Italia mişcarea satiristului Beppe Grillo este la putere, iar în Islanda un actor a fost primar al capitalei. 

"În Statele Unite, un om de afaceri este la putere, în Slovacia un jurnalist tocmai a fost ales preşedinte. Dintr-o perspectivă internaţională, alegerile neobişnuite din Ucraina nu par în cele din urmă atât de neobişnuite. 

"Chiar dacă astăzi Ucraina nu este comparabilă cu Italia, Islanda sau SUA, alegătorii care se distanţează de partide din cauza furiei şi a neîncrederii nu constitue un fenomen pur ucrainean, ci reprezintă în schimb ceva care va da mult de lucru politicienilor din întreaga lume în anii care vor veni".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.