Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Germania se angajează să primească 25.000 de afgani consideraţi în pericol maxim după ce talibanii au preluat puterea

euractiv.com
afganistan

Germania se angajează să primească 25.000 de afgani consideraţi în pericol maxim după ce talibanii au preluat puterea la Kabul, arată o scrisoare comisarului european pentru afaceri interne, Ylva Johansson, citată de Reuters.

În documentul consultat vineri de agenţia de presă respectivă, Johansson face apel la statele membre ale Uniunii Europene să îşi respecte înainte de sfârşitul anului promisiunile privind relocarea afganilor.

"Persoanele vulnerabile şi refugiaţii în pericol aşteaptă plecarea pentru a începe o viaţă nouă în siguranţă şi demnitate", arată ea.

În total, ţările europene ar trebui să primească 40.000 de afgani. În afară de Germania, Olanda a acceptat 3.100, Franţa şi Spania câte 2.500, iar Suedia 2.000, mai consemnează scrisoarea reprezentantei Comisiei Europene. În 2015, Germania a primit aproape 900.000 de refugiaţi, majoritatea din Siria, Afganistan şi Irak, reaminteşte Reuters.

Ţările occidentale au evacuat pe calea aerului peste 120.000 de afgani în august, când talibanii au ajuns la Kabul, iar misiunea militară în Afganistan condusă de SUA timp de două decenii a luat sfârşit.

Militarii occidentali au lăsat însă în urmă zeci de mii de afgani care susţinuseră drepturile omului şi ale femeilor sau lucraseră ca ziarişti ori angajaţi ai guvernului şi a căror soartă sub regimul taliban este incertă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.