Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Germania se confruntă cu un EXOD periculos: Simpatizanții Statului Islamic merg să lupte în Asia

Statul Islamic

Numărul simpatizanţilor Stat Islamic (SI) care părăsesc Germania pentru a lupta alături de gruparea teroristă în Orientul Mijlociu a crescut în acest an, potrivit datelor oferite de serviciile de informaţii germane publicate miercuri, relatează DPA.

Până pe 20 iulie, 840 de bărbaţi şi femei au părăsit Germania pentru a ajunge în Siria şi Irak pe câmpurile de luptă ale grupării extremiste, conform cifrelor oferite de serviciul german de informaţii interne (BfV).

Citește și: Australia și-a schimbat poziția și nu mai poate fi găsită cu GPS-ul: Ce au descoperit oamenii de știință

La sfârşitul anului 2015, circa 760 islamişti au plecat în Siria şi Irak din Germania, a afirmat BfV într-un răspuns la o întrebare adresată de grupul parlamentar al partidului de extremă-stânga Die Linke.

Circa 140 dintre aceştia au murit în Siria şi Irak, a precizat serviciul german de informaţii.

Citește și: NEBUNIA lui Salam: Și-a scos dansatoarele, aproape goale, în stradă / VIDEO

Un sfert dintre luptători străini - aproximativ 210 persoane - care au călătorit în Orientul Mijlociu au cetăţenie turcă sau sunt de origine turcă, a mai spus BfV.

O treime din numărul total al celor care au părăsit Germania - circa 280 de persoane - se crede că s-au întors de atunci în ţară, conform datelor oferite.

Citește și: A apărut pistolul-iPhone: Cum se camuflează arma într-o carcasă / VIDEO

Femeile, majoritatea cu vârste sub 30 de ani, reprezintă o cincime din numărul celor care au plecat pentru a se alătura Stat Islamic.

Pe de altă parte, liderul unui grup islamist radical cu baza în Germania, acuzat că ar fi planificat o serie de atacuri teroriste asupra unor cluburi, aeroporturi şi interese americane în ţară, a fost eliberat din închisoare mai devreme, a anunţat miercuri avocatul său.

Citește și: Vedetă de la Antena 1, topless la mare / FOTO HOT

Bărbatul, cunoscut sub numele de Fritz G., în vârstă de 36 de ani, a fost eliberat după ce a ispăşit mai mult de două treimi din sentinţa de 12 ani de închisoare ca urmare a rapoartelor favorabile întocmite de doi experţi, a afirmat avocatul lui Dirk Uden.

Fritz G, care s-a născut în Munchen, s-a convertit la islam în adolescenţă. El a fost membru al celulei teroriste Sauerland, afiliată Uniunii Jihadului Islamic - o grupare situată la graniţa afgano-pakistaneză având legături atât cu talibanii cât şi cu Al-Qaida, conform agerpres.ro.

Citește și: Greşeli pe care le faci fără să ştii atunci când prepari cafeaua

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.