Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Germania se implică în criza din Golf. Berlinul vrea să evite TRUMPIFICAREA regiunii

Qatar

Ministrul de externe german Sigmar Gabriel şi-a exprimat miercuri preocuparea în legătură cu escaladarea bruscă a tensiunilor în regiunea Golfului după ce Arabia Saudită şi alte state arabe au rupt brusc relaţiile diplomatice cu Qatarul, avertizând asupra pericolului unei 'trumpificări' a relaţiilor în regiune, relatează Reuters, conform agerpres.

'Sunt extrem de preocupat în legătură cu escaladarea dramatică a situaţiei şi consecinţele pentru întreaga regiune', a declarat Sigmar Gabriel într-un interviu publicat în ediţia de miercuri a ziarului Handelsblatt.

Ruşii reacţionează după ce americanii i-au acuzat că au orchestrat criza din Golf: 'Ne-am săturat'

Oficialul german, care urmează să se întâlnească miercuri cu ministrul de externe saudit, s-a declarat surprins de intensitatea tensiunilor care au apărut în regiunea Golfului.

'O astfel de trumpificare a relaţiilor între ţări este deosebit de periculoasă într-o regiune care este deja afectată de crize', a apreciat oficialul german, într-o aparentă referire la ceea ce unii critici afirmă că este o retorică ce provoacă tot mai multă discordie de la alegerea preşedintelui SUA Donald Trump, anul trecut.

'Qatarul urmează se pare să fie izolat mai mult sau mai puţin şi îi este vizată înseşi existenţa, a apreciat el. 'Escaladarea tensiunilor nu serveşte nimănui. Orientul Mijlociu este un butoi cu pulbere politic şi militar', a adăugat şeful diplomaţiei germane.

Citeşte şi: Decizie de ultimă oră la Berlin. Armata germană SE RETRAGE din Turcia

Gabriel, un critic îndelungat al vânzărilor de arme germane, a criticat de asemenea vânzările masive de arme de către administraţia Trump unor state din Golf.

Arabia Saudită, Egiptul şi Emiratele Arabe Unite se numără printre ţările care au rupt luni relaţiile cu Qatarul, pe care îl acuză că susţine ''terorismul'' - acuzaţii negate de Qatar -, fapt ce a provocat o criză diplomatică majoră în Orientul Mijlociu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.