Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Germania se implica in ofensiva contra Statului Islamic. Anunt facut de seful Statului Major

statul islamic

Germania ar urma sa se implice in ofensiva contra Statului Islamic. Potrivit sefului Statului Major, 1.200 de militari germani ar putea fi trimisi in Orientul mijlociu sa ofere sprijin coalitiei occidentale contra SI.

Cancelarul Angela Merkel a promis o susţinere a ofensivei contra SI în ultima întâlnire cu preşedintele francez Francois Hollande, care a cerut ca mai multe ţări să se alăture luptei împotriva grupării jihadiste, în urma atacurilor de la Paris şi Saint-Denis de la 13 noiembrie. Planul - care este necesar să fie aprobat de către Bundestag (Parlament) - a fost dezvăluit de către Volker Wieker, şeful Statului Major al Bundeswehr (armata germană), pentru Bild am Sonntag, potrivit Mediafax.

Planul - care este necesar să fie aprobat de către Bundestag (Parlament) - a fost dezvăluit de către Volker Wieker, şeful Statului Major al Bundeswehr (armata germană), pentru Bild am Sonntag. Acesta nu prevede o implicare directă în ofensiva aeriană a coaliţiei. Opinia publică germană se opune în continuare unei trimiteri a forţelor germane să participe la misiuni în străinătate, în parte din cauza amintirilor dureroase din perioada militarismului nazist.

O fregată germană urmează să însoţească portavionul francez Charles de Gaulle, iar avioanele acesteia să asigure realimentarea cu carburant a avioanelor coaliţiei, a declarat Wieker în acest interviu. "Din punct de vedere militar, deservirea avioanelor şi navelor ar necesita aproximativ 1.200 de militari", a declarat el pentru publicaţia germană. Wieker şi-a exprimat speranţa că va obţine mandatul necesar până la sfârşitul acestui an.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.