Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Germania se islamizează: Decizia incredibilă a unui tribunal din Bavaria

ciocanel judecator

Studentele care urmează Dreptul în universităţile din landul german Bavaria vor avea din nou permisiunea de a purta vălul islamic, a decis joi Tribunalul administrativ al oraşului Augsburg, care a anulat astfel o interdicţie hotărâtă în urmă cu opt ani de Ministerul Justiţiei din acest land, transmite agenţia EFE.

Sentinţa a fost dată în favoarea unei studente musulmane, căreia anterior i s-a interzis să poarte vălul islamic în timpul cursurilor post-universitare de Drept. În anul 2008, ministrul justiţiei din landul Bavaria emisese un ordin prin care studentelor care urmau cursurile facultăţilor de drept li s-a interzis să poarte vălul islamic în timpul unor activităţi, cum ar fi cele desfăşurate în cadrul tribunalelor sau atunci când asistă la declaraţii judiciare.

Studenta care s-a adresat justiţiei a invocat argumentul principal că interdicţia implică un tratament discriminatoriu. Tribunalul din Augsburg i-a dat dreptate, estimând că nu există o bază legală care să susţină o limitare a ceea ce această instanţă consideră a fi libertatea religioasă şi de cult.

Dar Ministerul Justiţiei din landul Bavaria a anunţat deja că va înainta recurs împotriva acestei decizii. Sentinţa emisă de instanţa din Augsburg este aplicabilă numai landului Bavaria, însă dacă vor apărea speţe asemănătoare şi în alte landuri germane ea ar putea fi considerată un precedent, care intrat astfel în jurisprudenţă poate influenţa hotărârile altor instanţe, anunţă Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.