Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Germania se pregătește pentru toate scenariile legate de Brexit, inclusiv pentru unul fără acord

merkel brexit

Guvernul german anunță că se pregătește pentru toate scenariile legate de Brexit, inclusiv pentru unul fără acord, deși cabinetul condus de Angela Merkel a aprobat un proiect de lege privind faza de tranziție în cazul în care Marea Britanie va părăsi Uniunea Europeană anul viitor, relatează Reuters, scrie Mediafax.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului german a arătat clart faptul că proiectul de lege privind faza de tranziție, o consecință a acordului cu Uniunea Europeană din luna martie, va fi pus în aplicare numai în cazul în care se va ajunge la un acord.

”Dacă nu se va ajunge la un acord, un scenatiu pe care nu îl dorim, atuncio nu va exista o fază de tranziție”, a transmis purtătoarea de cuvânt Ulrike Demmer.

”Pentru a fi pregătiți pentru toate eevnimentele, trebuie să aiobă loc și pregătirile pentru cazul în care nu se va ajunge la un acord”, a adăugat aceasta.

Cancelarul german Angela Merkel a declarat miercuri că UE trebuie să negocieze cu Marea Britanie pentru a asigura continuitatea bunelor relații.

Problema graniței irlandeze nu a fost încă rezolvată, iar conservatorii prim-ministrului britanic Theresa May sunt împărțiți în ceea ce priveșye strategia de negociere.

Un cotidian german a informat marți că pregătirile Germaniei pentru Brexit au inclus angajarea de personal vamal nou și că toate posibilele rezultate au fost luate în considerare.

În cadrul acordului încheiat între Marea Britanie și UE în martie, Marea Britanie va rămâne efectiv un membru al UE fără drept de vot timp de 21 de luni până la sfârșitul anului 2020.

Demmer a spus că faza de tranziție ar trebui să ofere instituțiilor și companiilor timp pentru a se adapta la realitatea de a pune capăt a peste patru decenii de integrare în cel mai mare bloc comercial din lume.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.