Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Germania se va concentra pe criza declanşată de noul coronavirus, în timpul preşedinţiei sale semestriale a Consiliului UE

InSerbia News
germania ue

Germania se va concentra în timpul preşedinţiei sale semestriale a Consiliului Uniunii Europene, care va începe la 1 iulie, pe criza declanşată de noul coronavirus, a declarat miercuri purtătorul de cuvânt al guvernului de la Berlin, Steffen Seibert, după o videoconferinţă la care au participat cancelarul Angela Merkel şi înalţi oficiali ai Parlamentului European, transmite DPA.

Seibert a precizat că nu acesta a fost planul Berlinului, însă pandemia l-a obligat să-şi rescrie programul pentru cele şase luni de mandat, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Lovitură pentru Călin Popescu Tăriceanu! Decizie în urma atacului la Klaus Iohannis

Pe lângă criza sanitară care continuă şi efectele sale economice, Germania mai speră să abordeze problemele viitoarei relaţii a Uniunii Europene cu Marea Britanie, acţiunii climatice şi sistemului european de azil.

Conform purtătorului de cuvânt, videoconferinţa a mai abordat subiecte legate de relansarea economiei europene, viitorul buget multianual al UE, obiectivele climatice, economia digitală şi 'rolul Europei în lume'.

Citește și: Eugen Teodorovici a luat foc după declarația făcută de Florin Cîțu privind pensiile: Nu e normal ca un drept cuvenit printr-o lege să fie pur și simplu tăiat

Un document ce va conţine planurile Germaniei pentru viitoarea sa preşedinţie a Consiliului UE va fi publicat cu câteva zile înaintea datei de 1 iulie, a indicat Seibert, precizând că vor fi luate în considerare, de asemenea, priorităţile Comisiei Europene pentru lunile viitoare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.