Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

La noi artiștii se plâng de nepăsarea guvernanților, Angela Merkel dă sectorului cultural 2,5 miliarde de euro

merkel bautura

Sectorul cultural din Germania va beneficia de sprijin public de 2,5 miliarde de euro destinaţi să "încurajeze reluarea spectacolelor şi a evenimentelor după luni de stagnare din cauza pandemiei", a anunţat miercuri Guvernul, scrie AFP, potrivit news.ro.

Fondurile vor fi în întregime finanţate de statul federal pentru a "încuraja" organizatorii de spectacole, pentru ca "teatrele, show-urile, concertele, lecturile şi lansările cinematografice" să poată fi "în curând" reluate, a declarat ministrul Finanţelor Olaf Scholz.

"Revitalizarea vieţii culturale merită aceleaşi eforturi ca cele acordate altor industrii", a subliniat ministrul Culturii Monika Grütters.

Programul prevede 1,9 miliarde de euro cu titlu de "ajutor economic pentru evenimente de dimensiune redusă" din cauza numărului limitat de participanţi din cauza pandemiei.

Ajutoarele vor putea fi alocate începând din iulie pentru spectacole care să primească până la 500 de persoane şi din august pentru cele cu până la 2.000 de persoane şi vor fi stopate în decembrie, a detaliat ministrul.

Câteva evenimente culturale au fost reluate, doar în exterior, în Germania, precum proiecţiile de filme. Dar nu a fost fixată încă o dată pentur redeschiderea sălilor de teatru, de concert sau de cinema.

Banii vor compensa lipsa de câştiguri din cauză că nu vor putea fi ocupate toate locurile pentru a respecta regulile din pandemie.

Suma de 600 de milioane va fi folosită ca asigurare în cazul anulării de evenimente majore cu mai mult de 2.000 de participanţi, pentru a acoperi riscul financiar al unei anulări sau amânări. Această asigurare va fi folosită în 2021 şi 2022.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.