Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Germania, SFIDARE totală pentru SUA: contractul care aruncă în aer relațiile între cele două țări

Angela Merkel Donald Trump Merkel Trump Merkel

Compania germană ADL şi compania petrolieră iraniană Sepahan au semnat un acord de cooperare pentru transferul de tehnologie în domeniul lubrifianţilor din industria petrolului şi a gazelor, relatează agenţia de presă iraniană FARS.

Citește și: SURSE - Întâlnire decisivă între Dragnea și Andronescu: se pregătește EXCLUDEREA din partid. Telefoanele s-au ÎNROȘIT

„Ambasadele europene au depus mult efort pentru a facilita semnarea acordului”, a precizat Mohammad Ebrahimi, directorul general executiv al companiei iranianene Sepahan.

Potrivit tot lui Mohammad Ebrahimi, în derularea proiectelor vor fi implicaţi şi parteneri austrieci şi elveţieni.

Acesta este un caz izolat, întrucât - pe fondul sancţiunilor americane - tendinţa generală a companiilor europene este de a-şi sista operaţiunile din Iran. Compania daneză producătoare de catalizatori Haldor Topsoe, de exemplu, îşi opreşte operaţiunile din Iran, lucru ce va avea impact asupra a 200 de locuri de muncă. Şi producătorul elveţian de trenuri Stadler Rail, îşi va opri proiectul de construire a unei linii ferate subterane în Teheran.

Alte exemple de companii care-şi opresc activităţile sunt operatorul fereoviar german Deutsche Bahn, compania de telecomunicaţii Deutsche Telekom sau compania energetică franceză Total. Iar săptămâna trecută şi producătorul de automobile Daimler a anunţat sistarea activităţii din Iran.

Această evoluţie are loc în pofida intrării în vigoare a „Acordului de Blocaj”. Teoretic, acesta este menit să împiedice recunoaşterea oricăror decizii judecătoreşti luate de instanţele americane în urma cărora ar putea fi impuse penalităţi companiilor europene, ca urmare a nerespectării sancţiunilor impuse Iranului. De asemenea, acordul ar permite recuperarea pierderilor rezultate de pe urma sancţiunilor, chiar de la entităţile care le-au impus, în speţă Statele Unite.

Cu toate acestea, eficienţa aplicării lui se loveşte de limitări legate de recunoaşterea lui.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.