Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE - Întâlnire decisivă între Dragnea și Andronescu: se pregătește EXCLUDEREA din partid. Telefoanele s-au ÎNROȘIT

twitter.com
sah

Senatorul PSD, Ecaterina Andronescu, a cerut, într-o scrisoare deschisă adresată partidului, demisia lui Liviu Dragnea din fruntea PSD și schimbarea Guvernului Dăncilă. Ceea ce a izbucnit acum în public este rezultatul unui război mai vechi între Liviu Dragnea și Ecaterina Andronescu.

Citește și: Stelian Tănase, scenariu TULBURĂTOR: planul nebunesc al lui Liviu Dragnea

Totul a început în momentul în care a fost schimbat Guvernul Tudose. În cele câteva zile până la numirea Vioricăi Dăncilă, în PSD s-a dat startul unei campanii interne, iar Ecaterina Andronescu și-a căutat susținere pentru funcția de premier. Deși avea asigurate o serie de voturi, în Comitextul Executiv ce a urmat, Dragnea a răsturnat situația și a impus-o pe Dăncilă.

Andronescu a făcut un pas în spate, cu promisiunea lui Dragnea că va fi ministru al Educației. La formarea Cabinetului, Andronescu a fost ”sărită” din schemă și, mai mult decât atât, a fost schimbată din funcția de președinte al Comisiei de Educație din Senat.

De aici a început un război intern pe viață și pe moarte între liderul PSD și Ecaterina Andronescu. Sursele noastre susțin că senatorul a încercat să își atragă de partea sa susținerea mai multor lideri importanți, cu argumentul că Dragnea duce partidul în prăpastie și trebuie schimbat.

La nivel ideologic, liderii PSD au înțeles acest lucru, însă când vine vorba de organizarea unui puci împotriva lui Dragnea lucrurile comportă nuanțe. PSD este împărțit în trei grupări mari, fiecare cu propriile interese și afinități. Marea problemă a Ecaterinei Andronescu a fost că nu poate armoniza relația dintre cele trei tabere.

Sursele noastre arată că în următoarele zile va avea loc o întâlnire între Liviu Dragnea și Ecaterina Andronescu, o întâlnire care nu are șanse prea mari să rezolve ceva. Liviu Dragnea deja a înroșit telefoanele în PSD și le-a cerut liderilor din teritoriu susținere pentru excluderea Ecaterinei Andronescu din PSD, cu argumentul că aceasta este ghidată de Victor Ponta și acționează în interesul lui Klaus Iohannis.

Pe de altă parte, Ecaterina Andronescu are susținere în PSD, iar o excludere riscă să scindeze partidul. Sursele noastre arată că majoritatea liderilor ar merge pe o suspendare pentru o perioadă determinată din partid a Ecaterinei Andronescu, pe motiv că aceasta este membru vechi de partid și ar fi un semnal groaznic o execuție rapidă și sumară.

Pe de altă parte, Andronescu nu va demisiona din PSD și va încerca să îi producă lui Dragnea cât mai multe daune, până când liderul PSD nu va mai avea de ales și va proceda la excludere.

Un Comitet Executiv al PSD ar putea avea loc la sfârșitul lunii august sau începutul lunii septembrie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.