Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Germania şi Franţa comemorează 5 ani de la prăbuşirea avionului Germanwings

myjourneytojesus.wordpress.com
lumanare

Germania şi Franţa marchează cinci ani marţi de la prăbuşirea avionului Germanwings, însă evenimentele comemorative au trebuit să fie anulate din cauza pandemiei de coronavirus, relatează DPA.

Pe 24 martie 2015, un avion transportând 144 de pasageri şi şase membri ai echipajului s-a prăbuşit în Alpii francezi, toate persoanele aflate la bord pierzându-şi viaţa. Potrivit anchetatorilor francezi, copilotul Andreas Lubitz, care suferea de probleme psihice, ar fi prăbuşit în mod intenţionat aeronava.

Victimele proveneau din 17 ţări, Germania şi Spania înregistrând cei mai mulţi morţi.

Adunările de comemorare a celor ucişi au fost anulate în sudul Franţei în apropiere de locul prăbuşirii şi în oraşul Haltern din vestul Germaniei, care a pierdut 16 elevi şi doi profesori în accident. Ei se întorceau de la un schimb şcolar în Spania.

În ciuda restricţiilor de anvergură asupra deplasărilor populaţiei pentru a încetini răspândirea coronavirusului, o coroană de flori va fi depusă la cimitirul din satul Le Vernet, în apropiere de locul accidentului. În acest loc se află un mormânt ce conţine rămăşiţele pământeşti ale celor care nu au putut fi identificaţi.

În Haltern, clopotele bisericilor vor răsuna în întreg oraşul la 10:41 (9:41), ora când a avut loc tragedia. Şi la ora 19:00, locuitorii, obligaţi să rămână în case, au fost îndemnaţi să aprindă o lumânare la fereastră în memoria victimelor.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.