Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Germania sifonează pe surse cel mai negru scenariu: Gazoductul Nord Stream 1 este complet compromis (Video)

nord stream

Conducta Nord Stream 1 ar putea fi scoasă definitiv din uz ca urmare a incidentului în care a fost implicată, anunță surse guvernamentale germane, citate de Sky News. Temerile că gazoductul Nord Stream 1 ar putea fi inutilizabil pentru totdeauna, în urma unor scurgeri majore în Marea Baltică, sunt din ce în ce mai mari. Dacă scurgerile de la cele două conducte nu vor fi reparate rapid, cantități mari de apă sărată vor pătrunde în conducte și vor provoca coroziune, au explicat surse guvernamentale pentru ziarul Tagesspiegel, scrie Mediafax.

Citește și: Videoclipul care l-a isterizat pe Putin: Joe Biden amenință că SUA poate sabota proiectul Nord Stream 2

Seismologii au anunțat marți că mai multe explozii s-au produs în Marea Baltică. Ulterior, au fost descoperite scurgeri masive la două conducte submarine de gaze naturale care leagă Rusia de Germania. Cele trei scurgeri au fost raportate pe conductele Nord Stream 1 și 2, care sunt umplute cu gaze naturale.

În prezent, conductele nu livrează combustibilul în Europa. Totuși, din cauza avariilor este puțin probabil ca sistemul să mai poată transporta gaz către Europa în această iarnă, chiar dacă ar apărea voința politică de a pune conductele în funcțiune. De asemenea, există riscul să nu mai poată fi reparate dacă nu se intervine rapid, potrivit analiștilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.