Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Germania stă pe o adevărată 'bombă socială'

euronews.com
germania

Cererile de azil în Germania au crescut vertiginos în 2023, a anunțat Oficiul Federal pentru Migraţie şi Refugiaţi, confirmând creşterea imigraţiei care pune presiune asupra guvernului condus de cancelarul Olaf Scholz, transmite AFP, potrivit Agerpres.

Creşterea sosirilor ilegale din ultimele luni a provocat o dezbatere aprinsă în Germania, ale cărei capacităţi de primire se epuizează. Municipalităţile şi regiunile care au absorbit de asemenea un milion de refugiaţi ucraineni din februarie 2022, spun că se află la limita posibilităţilor de cazare şi îngrijire. O situaţie care este exploatată de extrema dreaptă, aflată pe un val de succes electoral.

"Numărul persoanelor care vin în prezent la noi este prea mare", a insistat cancelarul Olaf Scholz, prezentând măsuri pentru accelerarea expulzării persoanelor a căror solicitare de azil a fost respinsă.

Controale la frontiere

content-image

Potrivit cifrelor oficiale, în 2023 au fost înregistrate 329.120 de noi cereri de azil, cu 51% mai mult decât anul precedent. Incluzând cererile ulterioare, numărul creşte chiar la 351.915.

În toamna anului trecut, guvernul german şi-a consolidat controalele la frontieră şi a anunţat o serie de măsuri menite să facă ţara mai puţin atractivă pentru solicitanţii de azil. Solicitările au scăzut cu aproape 35% în decembrie faţă de luna precedentă, o posibilă consecinţă a noilor măsuri.

Germania, o destinaţie favorită pentru migranţii din Siria, Turcia şi Afganistan în special, a decis apoi să introducă controale staţionare la graniţele sale cu Polonia, Republica Cehă şi Elveţia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.