Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Germania sub teroarea cuţitarilor: Landurile au luat o măsură radicală

arme albe

Landurile germane încearcă să obţină interzicerea în ţară a portului cuţitului în spaţiile publice, în condiţiile în care numărul atacurilor cu cuţitul este încă mare în Germania, potrivit media locale, relatează sâmbătă agenţia DPA, potrivit agerpres.ro.

Bundesrat-ul, camera superioară a parlamentului federal german, are în vedere adoptarea unui proiect de lege corespunzător, scrie cotidianul german Saarbruecker Zeitung.

Citește și: Ironie la adresa lui Klaus Iohannis! ‘Atâta cheltuială și tot să nu te bage nimeni în seamă’

Legea urmăreşte de a se interzice persoanelor să poate cuţite în magazine, staţii de tren sau evenimente ample, precizează publicaţia.

Numărul atacurilor cu cuţitul este încă mare în Germania, potrivit proiectului de lege supus spre dezbatere de către landurile nordice Bremen şi Saxonia Inferioară.

Citește și: Moise Guran prevestește viitorul pentru PSD:’Nu cred că PSD mai poate strânge mai mult de 1,5-1,7 milioane de voturi’

În afară de a interzice portul cuţitului în locuri unde se pot afla numeroase persoane, proiectul de lege va declara de asemenea ilegale în toate spaţiile publice obiectele cu lame mai mari de şase centimetri. În prezent, sunt interzise în public obiectele cu lame de peste 12 centimetri.

Legea va interzice de asemenea complet briceagurile. Potrivit Saarbruecker Zeitung, se aşteaptă ca Bundesrat-ul să aprobe proiectul de lege respectiv.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.