Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Germania șterge pe jos cu Donald Trump: 'Trompetează temeri, minciuni şi jumătăţi de adevăr'

Donald Trump nebun

Candidatul republican la preşedinţia SUA, Donald Trump, a ignorat faptele cu declaraţia sa conform căreia politica uşilor deschise pentru refugiaţi a cancelarului german Angela Merkel a avut drept rezultat o creştere masivă a criminalităţii, a declarat marţi ministrul german al afacerilor europene, Michael Roth, într-un interviu acordat Reuters.

Trump a declarat luni la un miting electoral în Ohio că decizia lui Merkel de a primi mai mult de un milion de refugiaţi în Germania a fost o 'catastrofă' şi a afirmat că adversara sa democrată Hillary Clinton vrea să fie ca Angela Merkel.

Citește și: Fina lui Mircea Eliade s-a iubit cu Charlie Sheen și se teme că are SIDA / FOTO HOT

'Pe scurt, Hillary Clinton vrea să fie Angela Merkel a Americii şi ştiţi ce dezastru a fost această migraţie masivă pentru Germania şi populaţia Germaniei', a spus Trump.

'Criminalitatea a crescut la un nivel pe care nimeni nu a crezut vreodată că o să-l vadă. Este o catastrofă', a mai spus Trump.

Citește și: Un român face senzație pe străzi: Interpretează DIVIN, la vioară, o piesă La Familia / VIDEO

Statisticile întocmite de Ministerul de Interne german au arătat că numărul infracţiunilor raportate în 2015 - excluzând încălcări ale regimului de vize şi alte încălcări ale regulilor privind imigraţia - a rămas în esenţă neschimbat faţă de anul trecut, la 5,9 milioane.

Michael Roth, ministrul german al afacerilor europene, a declarat pentru Reuters că declaraţia lui Trump a fost incorectă şi că este important să corectezi declaraţiile făcute în campaniile electorale din alte ţări care se bazează pe 'temeri, minciuni şi jumătăţi de adevăr', având în vedere importanţa alegerilor din SUA la nivel mondial.

Citește și: Top 10 beneficii pentru sănătate dacă bei apă cu lămâie

'Îmi pare rău că Donald Trump trompetează lucruri de genul acesta fără o bază reală', a spus Roth.

'Dacă el (Trump) ar fi studiat situaţia reală din Germania, ar fi ştiut că, deşi numeroşi refugiaţi care au venit în Germania şi Europa reprezintă o mare provocare pentru noi, şi că mai sunt multe de rezolvat, refugiaţii nu au condus la o creştere masivă a ratei criminalităţii', a mai spus el.

Roth a mai spus că Germania a rămas o ţară liniştită unde oamenii se tratează reciproc cu respect şi că eforturile continuă pentru integrarea refugiaţilor în societate.

Citește și: Xiaomi a lansat o maşină de spălat portabilă şi inteligentă

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.