Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Germania: Terminalul Wilhelmshaven a primit prima încărcătură de GNL și va putea alimenta cu energie aproximativ 50.000 de gospodării

energynews.pro
gaze gnl

Compania energetică germană Uniper a livrat prima încărcătură completă de gaz natural lichefiat (GNL) din Germania la noul terminal GNL din Wilhelmshaven, anunță offshore-energy.biz.

După cum s-a dezvăluit, nava de GNL Maria Energy, deținută de marea companie energetică Tsakos Energy Navigation, a fost încărcată în Calcasieu Pass, SUA, la instalația de lichefiere a furnizorului de GNL Venture Global Calcasieu Pass, LLC, la 19 decembrie.

Maria Energy a fost încărcată complet cu aproximativ 170.000 de metri cubi de GNL (97.147.000 de metri cubi de gaze naturale) - suficient pentru a aproviziona cu energie aproximativ 50.000 de gospodării germane timp de un an, potrivit companiei.

Încărcătura de GNL livrată la bordul Maria Energy face parte din procesul de punere în funcțiune la terminalul Wilhelmshaven. Se preconizează că operațiunile comerciale ale terminalului Wilhelmshaven vor începe la jumătatea lunii ianuarie 2023.

"Livrarea cu succes a primei încărcături complete de GNL la terminalul Uniper din Wilhelmshaven este o dovadă a parteneriatului puternic dintre Uniper, Venture Global și Tsakos Energy Navigation. Utilizarea GNL ca sursă de energie fiabilă este crucială pentru securitatea aprovizionării Germaniei și a Europei. Ne-am angajat să ne aducem contribuția prin aducerea mai mult GNL pe piața europeană și în special în Germania prin intermediul terminalelor de regazare Wilhelmshaven și Brunsbüttel", a declarat Niek den Hollander, CCO al Uniper.

"Venture Global este foarte mândră să furnizeze prima încărcătură completă de GNL livrată vreodată în Germania și felicităm Uniper și guvernul german pentru acțiunea rapidă de construire a infrastructurii necesare pentru a face posibilă această zi istorică", a adăugat Mike Sabel, CEO al Venture Global.

Terminalul Uniper LNG din Wilhelmshaven a fost inaugurat la 17 decembrie, în timp ce construcția a început în luna iulie a acestui an. Prin intermediul unității plutitoare de stocare și regazeificare (FSRU) Höegh Esperanza, aproximativ cinci miliarde de metri cubi de gaze naturale pot fi debarcate în Germania pe an.

FSRU a fost pusă în funcțiune în perioada Crăciunului și funcționează acum în mod constant în Wilhelmshaven.

Acest FSRU este capabil să trimită volume semnificative de gaze naturale în rețeaua de gaze din Germania și va face acest lucru în viitor.

"Acesta este primul terminal operațional de import de GNL din Germania, iar Höegh LNG este încântat să furnizeze FSRU, Hoegh Esperanza, ca parte importantă a infrastructurii necesare pentru a permite Germaniei să își diversifice aprovizionarea cu energie și să asigure securitatea energetică a Germaniei și a Uniunii Europene", a precizat Höegh LNG.

La începutul anului 2023, alte două FSRU ale Hoegh LNG vor începe să funcționeze în Germania pentru a crește și mai mult importul de gaze naturale lichefiate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.