Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Germania toarnă gaz pe foc în relația cu Turcia: Acuzații grave de la Ankara după decizia Berlinului

merkel erdogan

Germania a acordat azil mai multor militari turci şi familiilor acestora care dispuneau de paşapoarte diplomatice, a dezvăluit luni presa germană, în timp ce Ankara acuză Berlinul că îi protejează pe complicii puciului eşuat din august 2016, relatează AFP.

Ministerul german de Interne nu a putut fi contactat de AFP pentru comentarii, dar, potrivit cotidianului Süddeutsche Zeitung şi posturilor locale de televiziune WDR şi NDR, autorităţile germane au făcut cunoscut că au dat un răspuns pozitiv la solicitările cetăţenilor turci, scrie agerpres.ro.

Citește și: Kylie Minogue este aproape de a deveni PRINȚESA Marii Britanii: Cu cine se iubește vedeta

Este vorba în principal despre militari turci ai NATO de la baze din Germania înainte de a fi îndepărtaţi din armat turcă, conform sursei citate. În majoritate, ei dispun de paşapoarte diplomatice.

De la tentativa de lovitură de stat din iulie 2016, 414 militari, diplomaţi, judecători şi înalţi funcţionari turci au cerut să beneficieze de drept de azil în Germania, potrivit datelor oferite de Ministerul de Interne, preluate de presă. Numărul include şi membrii familiilor acestora.

Citește și: Starleta Pamela Anderson cere AZIL, în Franța, pentru iubitul său, un personaj CONTROVERSAT

Puciul eşuat a determinat guvernul preşedintelui islamist conservator Recep Tayyip Erdogan să lanseze o campanie de epurări masive în toate sectoarele societăţii, de la educaţie şi presă la armată şi magistratură.

În ianuarie, Ministerul turc al Apărării a făcut presiuni asupra Berlinului să respingă cererile de azil formulate de vreo 40 de militari turci ai NATO. De asemenea, Ankara cere extrădarea presupuşilor pucişti care şi-ar fi găsit refugiu în Germania.

Citește și: STUDIU Copiii ai căror părinți fumează riscă să facă LEUCEMIE

Această situaţie tensionează de mai multe luni relaţiile dintre cele două ţări, guvernul turc ajungând să acuze Germania că adăposteşte "terorişti". La rândul său, Berlinul a criticat amploarea epurărilor din Turcia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.