Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Germania, tot mai presată să trimită 'Taurus' în Ucraina. Kuleba: 'O veţi face oricum. Nu înțeleg de ce pierdem timpul'

universul.net
dmitro kuleba

Ministrul ucrainean de externe, Dmitro Kuleba, a făcut apel la Berlin să trimită rachete Taurus în Ucraina cât mai curând posibil. "O veţi face oricum, este doar o chestiune de timp și nu înțeleg de ce pierdem timpul" - a declarat Kuleba, răspunzând la o întrebare la o conferință de presă la Kiev, la care a participat şi şefa diplomaţiei germane, Annalena Baerbock, scrie Rador.

Cei doi oficiali au discutat despre relațiile bilaterale dintre Ucraina și Germania, precum și despre noile modalități de export de cereale și de furnizare de noi arme.

Dmitro Kuleba şi Annalena Baerbock au discutat și despre consolidarea apărării antiaeriene a Ucrainei și transferul rachetelor cu rază lungă de acțiune Taurus.

"Am discutat în detaliu despre furnizarea de rachete germane Taurus cu rază lungă de acțiune către Ucraina. Astăzi (11 septembrie - n.r.), înțelegem mai bine particularitățile procesului de luare a unei decizii finale de către guvernul german. La rândul său, Ucraina este pregătită să facă tot posibilul pentru a accelera acest proces" - a declarat Kuleba.

Ministrul ucrainean de externe a menționat că, până la urmă, Germania va acorda Ucrainei rachete Taurus, pentru a proteja porturile de atacurile aeriene rusești și a subliniat că această decizie nu trebue amânată. "O veți face oricum, este doar o chestiune de timp și nu înțeleg de ce pierdem timpul" - a conchis Kuleba.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.