Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Germania trimite 100.000 de recenzori pe teren pentru recensământ, de 5 ori mai mulți decât România: 'Fiţi prietenoşi cu ofiţerii de recensământ'

www.twitter.com
germania

Germania a început luni cel mai recent recensământ naţional, proces în cadrul căruia vor fi adunate date despre populaţie, locuinţe, chirii, metode de încălzire a casei, educaţie şi loc de muncă, relatează DPA.

Recensământul ar urma să dureze aproximativ trei luni, rezultatele fiind aşteptate în noiembrie 2023, a anunţat luni preşedintele Biroului Federal de Statistică, Georg Thiel. În comparație, România are un recensământ care a debutat pe 14 martie și se va încheia pe 17 iulie. Până acum, Institutul Național de Statistică a recepționat peste 9,2 milioane de chestionare în etapa de autorecenzare, urmând ca din 30 mai să debuteze etapa de interviuri față în față prin intrarea recenzorilor în teren acolo unde populația nu s-a autorecenzat.

Datele care deja sunt disponibile de la autorităţile locale vor fi combinate cu informaţii actualizate de la sondaje pentru a oferi o situaţie a populaţiei germane. Datele culese prin recensământ pot fi folosite pentru multe politici, de la crearea de centre de îngrijire pe timp de zi la decizii privind infrastructura de transport.

Aproximativ 100.000 de persoane vor fi trimise pentru a intervieva persoane la locuinţele lor. România trimite doar 20.000 de recenzori pe teren.

"Fiţi prietenoşi cu ofiţerii de recensământ", a făcut apel şeful biroului de statistică din Bavaria, Thomas Gossl, scrie agerpres.ro.

Voluntarii care fac interviurile desfăşoară o sarcină în binele public, a spus el.

În plus faţă de interviuri, există şi un al doilea sondaj care se ocupă exclusiv de subiectul locuinţelor.

Conform regulilor Uniunii Europene, la fiecare zece ani trebuie să aibă loc un recensământ. Cel din Germania trebuia să se desfăşoare anul trecut, dar a fost amânat din cauza pandemiei de coronavirus.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.