Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Germania va expulza un nou grup de solicitanţi de azil afgani spre ţara lor de origine

Focus
politie germania

Germania va expulza un nou grup de solicitanţi de azil afgani spre ţara lor de origine, în pofida faptului că situaţia securităţii din această ţară este din ce în ce mai gravă, au anunţat luni oficiali afgani pentru dpa, potrivit Agerpres.

Avionul cu solicitanţii de azil afgani va ateriza în Kabul miercuri, potrivit oficialilor, care au făcut aceste declaraţii sub protecţia anonimatului. 

Consiliul pentru Refugiaţi din Bavaria a anunţat la rândul său că avionul spre Kabul va decola marţi de pe aeroportul din Munchen. 

De la declanşarea procesului de expulzări, în decembrie 2016, 366 de solicitanţi afgani de azil au fost expulzaţi la bordul a 16 curse aeriene spre Afganistan. 

Controversatele expulzări au avut loc în pofida faptului că războiul împotriva talibanilor - care refuză să se aşeze la masa negocierilor - şi grupării Stat Islamic (SI) continuă în Afganistan.

Citește și: Un fost deputat al opoziţiei japoneze, adversar al proiectului unei noi baze americane, devine guvernator în Okinawa

Mai mult de 13% dintre districtele din Afganistan se află în prezent sub controlul talibanilor, iar circa 30% sunt disputate, potrivit armatei americane. Alte estimări invocă cifre chiar mai mari. 

În iulie, un afgan expulzat din Germania s-a sinucis după ce s-a întors în Afganistan. El locuise opt ani în Germania, după care a fost forţat să revină în ţara de origine. 

La începutul lui septembrie, preşedintele afgan Ashraf Ghani a declarat într-un interviu pentru ziarul german Bild că mulţi afgani "se amăgesc că Germania este pavată cu aur" şi le-a cerut afganilor să se gândească de două ori atunci când iau în calcul să migreze în această ţară. Ghani a afirmat că mulţi afgani din clasa de mijloc care au oportunităţi economice în ţară ajung în cele din urmă să presteze muncă fizică grea în Germania.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.