Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Germania va încerca să impulsioneze adoptarea unei rezoluţii cu privire la pandemie de către Consiliul de Securitate al ONU

RTL
coronavirus germania

Germania, care la 1 iulie va prelua pentru o lună preşedinţia prin rotaţie a Consiliului de Securitate al ONU, va încerca să impulsioneze adoptarea unei rezoluţii cu privire la pandemia de COVID-19 de către acest for superior al Naţiunilor Unite, a declarat pentru DPA ministrul de externe german Heiko Maas.

Maas a deplâns faptul că în cadrul acestui organism al ONU nu s-a reuşit până în prezent să se ajungă la un acord cu privire la o reacţie a Consiliului de Securitate la criza sanitară globală, calificând aceasta drept o 'dovadă de incapacitate' a respectivei structuri, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Medicul Virgil Musta avertizează: 'Asistăm deja la valul doi în România'

'Nu se poate ca Consiliul de Securitate să rămână mut când întreaga lume se confruntă cu o astfel de pandemie', a afirmat şeful diplomaţiei germane.

Tentativele Consiliului de Securitate de a adopta o rezoluţie împotriva pandemiei au fost obstrucţionate de o dispută între SUA şi China cu privire la rolul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

Preşedintele american Donald Trump acuză OMS că ar fi acţionat în favoarea Chinei şi nu doreşte să o vadă menţionată în nicio rezoluţie.

Citește și: Dan Puric: 'Flăcăii aștia de la conducere au creat o politică de subminare a poporului român'

'Este un alt exemplu în care Consiliul de Securitate este la limita incapacităţii de a acţiona', a reiterat Maas.

'În crize actuale majore, cum ar fi Siria sau pandemia de coronavirus, Consiliul de Securitate nu mai corespunde cerinţelor. Există un autoblocaj permanent - uneori dintr-o parte, alteori din cealaltă', a adăugat ministrul german de externe.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.