Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Germania va oferi asistență tehnică parlamentară Republicii Moldova

mfa.gov.md
ambasador germania moldova angela ganninger

Germania va oferi asistență tehnică parlamentară necesară în condițiile în care majoritatea membrilor noului Parlament din Moldova sunt la primul mandat de deputat.

Despre aceasta a anunțat ambasadorul Extraordinar şi Plenipotențiar al Republicii Federale Germania în Republica Moldova, Angela Ganninger, în cadrul unei întrevederi cu președintele Parlamentului, Igor Grosu, transmite știri.md

De asemenea, Germania a decis extinderea termenului de aplicare la Programul Bursei Parlamentare Internaționale a Germaniei, ediția 2022, astfel încât tinerii eligibili, interesați de viața politică a Germaniei, să poată valorifica această oportunitate.

Potrivit unui comunicat remis presei, discuțiile au vizat relațiile interparlamentare moldo-germane în contextul constituirii noii legislaturi a Parlamentului Republicii Moldova și în perspectiva alegerilor în Bundestagul german care vor avea loc pe 26 septembrie anul curent.

Președintele Parlamentului a exprimat recunoștință Germaniei pentru asistența oferită Republicii Moldova în cadrul numeroaselor proiecte investiționale, tehnice, educaționale și culturale. În mod special, Igor Grosu a mulțumit Excelenței Sale pentru suportul acordat de Germania în combaterea pandemiei de coronavirus.

Angela Ganninger i-a urat lui Igor Grosu succese în realizarea misiunii de mare responsabilitate ce i-a revenit odată cu alegerea în funcția de președinte al Parlamentului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.