Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Germania va permite evenimente de amploare cu până la 10.000 de spectatori, cum ar fi meciurile de fotbal din Bundesliga

Bundesliga

BGermania va permite evenimente de amploare cu până la 10.000 de spectatori în aer liber, cum ar fi meciurile de fotbal din Bundesliga, au convenit miercuri cele 16 landuri federale, anunță Mediafax.

Decizia, care permite, de asemenea, până la 4.000 de participanți în spații închise, are ca scop armonizarea regulilor care variază în ceea ce privește prezența pe stadioane la nivelul fiecărui land.

Noile reguli intră în vigoare de îndată ce statele federale își vor actualiza reglementările.

Vor trebui purtate măști, iar dovada vaccinării sau a vindecării, precum și rapelul sau un test negativ, în funcție de land, va fi necesară, se arată în rezoluția consultată de Reuters.

Evenimentele care nu se califică drept evenimente naționale majore, cu peste 2.000 de spectatori, se supun în continuare regulilor specifice fiecărui land.

Germania a atins miercuri un nou record în ceea ce privește coronavirusul, cele 208.498 de cazuri raportate în 24 de ore ducând-o dincolo de pragul de 10 milioane de infecții totale.

Rata de incidență pe șapte zile a atins, de asemenea, un record istoric de 1.227,5 cazuri la 100.000 de locuitori, pe măsură ce varianta Omicron, foarte contagioasă, a făcut ravagii în țară.

Bilanțul deceselor a crescut miercuri cu 196 de morți, ajungând la un total de 118.170.

Ministrul Sănătății, Karl Lauterbach, a declarat că se așteaptă ca valul Omicron să atingă vârful la jumătatea lunii februarie, aducând 400.000 de noi infecții pe zi înainte de a scădea.

Acesta a adus în discuție posibilitatea de a relaxa restricțiile la sfârșitul lunii februarie sau la începutul lunii martie, dacă situația rămâne sub control.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.