Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Germania va permite fondurilor 'speciale' să investească miliarde de euro în criptomonede

bundestag

O lege care va intra în vigoare luni va permite așa-numitelor Spezialfonds cu reguli de investiții fixe să depună până la 20% din deținerile lor în Bitcoin și alte active criptografice. Fondurile, care pot fi accesate doar de investitorii instituționali, cum ar fi companiile de pensii și asigurătorii, gestionează în prezent aproximativ 1,8 trilioane de euro (2,1 trilioane de dolari).

Mișcarea marchează o acceptarea acestei clasei de active în mainstream și vine după investițiile unora dintre cele mai mari nume din industria financiară, inclusiv Mike Novogratz și Alan Howard.

„Majoritatea fondurilor vor rămâne inițial cu mult sub pragul de 20%”, a spus Tim Kreutzmann, expert în activități criptografice la BVI, organismul german din industria fondurilor. „Pe de o parte, investitorii instituționali, precum asigurătorii, au cerințe stricte de reglementare pentru strategiile lor de investiții. Și, pe de altă parte, trebuie să dorească să investească și în cripto. ”

Volatilitatea activelor s-ar putea să nu fie atractivă pentru astfel de investitori din Germania, care sunt în mod tradițional foarte conservatori, potrivit Kamil Kaczmarski, consilier pentru servicii financiare la Oliver Wyman LLC, o firmă de consultanță în management. El se așteaptă ca fondurile să experimenteze cripto-monedele la un nivel scăzut, majoritatea dintre ele nefiind aproape de prag timp de cel puțin cinci ani.

Grupul DWS al managerului de active al Deutsche Bank AG monitorizează evoluțiile, dar în prezent nu intenționează să ofere instrumente prin care să cumpere cripto, potrivit unei purtătoare de cuvânt. DekaBank, unul dintre cei mai mari manageri de active din țară, s-a gândit să investească în monede digitale, dar nu a luat încă o decizie, a spus un purtător de cuvânt, citat de Bloomberg.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.