Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Germania va ridica de la 15 iunie atenţionările asupra deplasărilor turistice în Europa

Twitter
coronavirus

Guvernul german a decis miercuri să ridice de la 15 iunie atenţionările privind deplasările în scop turistic în Europa decretate în martie din cauza pandemiei de COVID-19, a anunţat ministrul de externe, Haiko Mass, relatează AFP şi DPA potrivit Agerpres.

"Consiliul de Miniştri a decis să nu prelungească avertismentele asupra călătoriilor" cu destinaţia UE şi ţările asociate, pentru "a le înlocui cu recomandări" către turişti de la ţară la ţară, a declarat şeful diplomaţiei germane într-o conferinţă de presă la Berlin.

Acest lucru nu înseamnă totuşi că deplasările vor fi posibile de la 15 iunie în toate ţările vizate: Norvegia intenţionează să-şi prelungească restricţiile dincolo de această dată, iar Spania să pregăteşte să primească din nou turişti străini de la sfârşitul lunii iunie, a subliniat ministrul.

Recomandările pentru aceste ţări vor fi astfel publicate odată ce aceste restricţii vor fi ridicate.

"Avertismentele de călătorie nu sunt acelaşi lucru ca şi interdicţiile de călătorie, iar recomandările privind călătoriile nu sunt invitaţii la călătorie", a precizat ministrul social-democrat, cerându-le turiştilor germani, extrem de ataşaţi de vacanţe estivale în străinătate, să se gândească bine la decizia lor înainte de a-şi face bagajele.

"Trebuie să se evite ca reluarea turismului să ducă la un al doilea val de infectări" cu noul coronavirus, a subliniat el. De altfel, documentul aprobat miercuri de guvernul german specifică posibilitatea reintroducerii unor alerte de călătorie în funcţie de evoluţia infectărilor cu noul coronavirus în ţările vizate.

Pragul superior stabilit de Germania pentru zonele de risc este de 50 de noi cazuri de coronavirus confirmate la 100.000 de locuitori într-un interval de şapte zile. Dacă Berlinul estimează că alte ţări nu iau suficiente măsuri antiepidemice, atunci Germania poate reintroduce ''măsuri de protecţie'', a precizat Maas.

Prima economie din Europa a introdus aceste "atenţionări" pentru deplasările în străinătate, rezervate în general pentru destinaţii ca ţări în război sau instabile politic, la mijlocul lunii martie, cu scopul de a încetini răspândirea noului coronavirus.

Deplasările erau oricum extrem de complicate din cauza cvasi-paraliziei flotei aeriene mondiale, a înăspririi controalelor la frontieră şi a obligaţiei pentru turişti de a sta două săptămâni în carantină la sosire.

O astfel de măsură este totuşi în continuare în vigoare în Marea Britanie, a subliniat Maas, astfel că guvernul va recomanda să nu se facă încă deplasări în această ţară.

În timpul primului val de pandemie, guvernul a repatriat circa 240.000 de turişti blocaţi în locurile lor de vacanţă din întreaga lume, o operaţiune costisitoare pe care care guvernul nu îşi doreşte să o reia în această vară, a mai declarat Maas.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.