Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Germania: Vicecancelarul Sigmar Gabriel îi compară pe membrii formaţiunii anti-imigraţie AfD cu nazi

afd

Vicecancelarul german Sigmar Gabriel i-a comparat pe membrii partidului anti-imigraţie Alternativa pentru Germania (AfD) cu naziştii într-un comentariu publicat duminică, afirmând că unii dintre ei vor să ducă înapoi societatea germană în anii '60, relatează Reuters. 

Într-un interviu pentru grupul media Funke, Gabriel a spus că AfD, care a provocat dezaprobare în clasa politică cu o serie de remarci despre migranţi şi musulmani în ultimele luni, încearcă să provoace o reacţie. 

"Tot ce spun ei, am auzit deja - ca să fiu clar - de la propriul meu tată, care a fost nazist până la ultima suflare", a spus Gabriel în interviul pentru grupul care deţine, printre altele, ziarele Berliner Morgenpost şi Hamburger Abendblatt. 

Sprijinul public a crescut în Germania pe fondul nemulţumirii faţă de politica uşilor deschise pentru refugiaţi a Angelei Merkel, care a adus în ţară anul trecut în jur de 1,1 milioane de migranţi. AfD are acum reprezentanţi în adunările regionale din opt dintre cele 18 landuri şi în sondajele naţionale este cotată la circa 15%. 

Luna trecută, vicepreşedintele AfD Alexander Gauland a provocat o furtună afirmând că germanii nu ar vrea să-l aibă ca vecin pe internaţionalul Jerome Boateng, care s-a născut la Berlin, dar are un tată ghanez.

Liderul AfD Frauke Petry şi-a cerut scuze faţă de Boateng, dar ea însăşi a provocat controverse în acest an când a declarat că poliţiştii ar trebui să primească permisiunea de a face uz de armă împotriva imigranţilor ilegali. 

Sigmar Gabriel a spus că membrii AfD se opun valorilor liberale şi cosmopolite ale Germaniei moderne. 

"Ei vor să ne întoarcem înapoi la vechea republică vest-germană a anilor '60, când femeile erau casnice, iar străinii, homosexualii şi lesbienele trebuiau să fie invizibili, iar seara la bere se cântau vechi cântece milităreşti", a spus liderul SPD. 

AfD a apreciat că afluxul de musulmani din Siria, Irak şi Afganistan face ca "islamizarea Germaniei" să fie un real pericol. 

În mai, partidul şi-a anunţat sprijinul pentru un manifest care susţine că islamul nu este compatibil cu constituţia Germaniei şi care cere interzicerea minaretelor şi a vălului islamic.AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.