Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Germania vrea ca Rusia să acționeze în Ucraina

putin merkel

Ministrul de externe german Sigmar Gabriel a cerut Rusiei să-şi exercite influenţa asupra separatiştilor din estul Ucrainei pentru ca aceştia să-şi retragă armele de pe linia frontului, au declarat surse diplomatice germane după o întrevedere între Sigmar Gabriel şi omologul său rus Serghei Lavrov la Bonn, cu ocazia reuniunii G20, relatează joi Reuters.

Sursele au afirmat că şeful diplomaţiei germane a cerut Rusiei să depună toate eforturile pentru a asigura punerea în aplicare a unui nou acord privind retragerea armamentului greu de pe linia frontului din estul Ucrainei, acord convenit miercuri de grupul de contact de la Minsk, scrie agerpres.ro.

Citește și: Șoc, Șoc, Șoc! Klaus, divorțat de Carmen!

'Acest lucru este esenţial pentru consolidarea acordului de încetare a focului... care este mult prea fragil', au afirmat surse diplomatice germane după discuţiile dintre Sigmar Gabriel şi Serghei Lavrov la Bonn.

În vederea încheierii conflictului din Ucraina, început în 2014 şi soldat până acum cu aproape 10.000 de morţi, acordurile încheiate în 2015 în capitala Belarus stipulau încetarea imediată şi completă a focului şi retragerea rapidă a armamentului greu de pe linia frontului din estul Ucrainei. Ulterior, au fost implementate mai multe armistiţii, dar ciocnirile s-au reluat frecvent, inclusiv cu arme grele, reaminteşte AFP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.