Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Germania vrea să să dubleze numărul angajaţilor Agenţiei pentru securitate internă, până în 2021

pixabay.com
diverse, umbra, spion

Directorul Agenţiei pentru securitate internă (Verfassunsschutz, BfV), Hans-Georg Maassen, intenţionează să dubleze numărul angajaţilor agenţiei pe care o conduce, pentru ca BfV să dispună de 6.000 de angajaţi până în 2021, a informat sâmbătă revista Der Spiegel, citând surse din cadrul Ministerului de Interne german, transmite Reuters.

Hans-Georg Maassen se confruntă cu apeluri la demisie după ce a pus sub semnul întrebării autenticitatea unor înregistrări video în care se putea vedea cum protestatari de extremă dreapta urmăreau migranţi în Chemnitz (est) după înjunghierea unui bărbat cu dublă cetăţenie, germană şi cubaneză, scrie agerpres.ro.

Maassen, care a susţinut că declaraţiile sale despre ceea ce s-a întâmplat la Chemnitz au fost înţelese greşit, intenţionează să-şi extindă agenţia pentru a ajunge la dimensiunile serviciului de informaţii externe BND, care are 6.500 de angajaţi, a relatat Der Spiegel. În prezent, BfV are circa 2.900 de angajaţi.

Un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne german, care supraveghează activitatea BfV, a refuzat să comenteze informaţiile din Der Spiegel, invocând restricţii în ceea ce priveşte informaţiile publice la care este supusă agenţia.

Potrivit Der Spiegel, Maassen intenţionează să restructureze diviziile agenţiei responsabile cu contraspionajul, extremismul islamist şi contrasabotajul pentru a contracara ameninţările de acest tip.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.