Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Germanii adoră ciocolata: consumul pe cap de locuitor a crescut la aproape 10 kilograme pe an

Twitter
bomboane ciocolata

În pofida inflaţiei ridicate şi a creşterii economice mai lente de anul trecut, producătorii germani de ciocolată au crescut producţia cu 1,7%, ajungând la 1,2 milioane de tone de ciocolată, a anunţat marţi Asociaţia Germană a Industriei de Cofetărie (BDSI), cu sediul la Bonn. Astfel, consumul de ciocolată pe cap de locuitor în Germania a crescut la circa 9,56 kilograme, relatează dpa.

Se estimează că fiecare cetăţean german va consuma mai mult de un iepuraş de ciocolată cu ocazia sărbătorilor de Paşte, industria de profil producând 108 milioane de iepuraşi de ciocolată pentru vânzare în Germania, potrivit Agerpres.

Nici industria cofetăriei nu a fost scutită de efectele inflaţiei, care sunt vizibile în preţurile produselor de ciocolată fabricate în Germania care cresc mai repede decât producţia, cu 4,5% până la circa 6,2 miliarde de euro. Exporturile au crescut puternic.

Dezbaterile în jurul alimentaţiei sănătoase nu au afectat însă apetitul germanilor pentru ciocolată: la începutul anilor 1980 estimările privind consumul pe cap de locuitor era considerabil mai mic - 6,5 kilograme pe an.

Aceste cifre ar trebui însă interpretate cu prudenţă, deoarece definiţiile privind produsele de ciocolată s-au schimbat în ultimele decenii, a declarat o purtătoare de cuvânt a BDSI.

Potrivit BDSI, gustul preferat rămâne cel al ciocolatei cu lapte în pofida faptului că mulţi producători au adăugat ciocolata neagră cu cantităţi mari de cacao în gama lor de produse.

Variante şi produse vegane care folosesc cacao din anumite ţări de origine, precum Ecuador sau Peru, sunt oferite din ce în ce mai mult pe piaţă, mai spus reprezentanta BDSI.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.