Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Germanul Alexander Neef va fi numit, din 2021, director al Operei din Paris

opera

Actualul director al Operei din Toronto, germanul Alexander Neef, îl va înlocui pe Stephane Lissner, începând cu anul 2021, la conducerea Operei din Paris, una dintre cele mai prestigioase scene lirice din lume, a anunţat preşedinţia franceză, potrivit AGERPRES.

"Directorul actual va părăsi postul în 2021. Directorul desemnat va avea la dispoziţie 24 de luni pentru a-şi pregăti repertoriul, adică mai mult timp ca până acum. Această perioadă de tranziţie a fost instituită la iniţiativa preşedintelui", a indicat o sursă din administraţia prezidenţială.

Citește și: Negocieri intense între Victor Ponta și Viorica Dăncilă! Ce funcție vrea să-i obțină soției sale

Conştient de faptul că Opera din Paris reprezintă un simbol - găzduită de o clădire cu o vechime de 350 de ani, care rivalizează cu Scala din Milano şi Met din New York - Emmanuel Macron s-a ocupat personal de desemnarea noului director. Lunile de intrigi şi de răsturnări de situaţie au provocat însă nemulţumirea lumii culturale.

Stephane Lissner ocupă această funcţie din 2014.

Cu o reputaţie solidă, Alexander Neef (45 de ani) l-a avut drept mentor pe Gerard Mortier, fost director al Operei din Paris în perioada 2004-2009. Neef a transformat Opera din Toronto într-o scenă de renume şi a contribuit la aducerea publicului tânăr în sălile de spectacole printr-o politică specială de tarife.

Se aşteaptă ca noul director, vorbitor a trei limbi străine şi familiar cu activităţile de mecenat în lumea culturală anglo-saxonă, să aducă un suflu proaspăt în această instituţie, care se confruntă cu o reducere a subvenţiilor.

Citește și: Rareș Bogdan a răbufnit: De pilele incompetente nu se va atinge

Desemnarea sa nu a fost lipsită de dificultăţi. Potrivit unor zvonuri recente, era luată în calcul o prelungire cu unul sau doi ani a mandatului lui Stephane Lissner, înainte de numirea unui succesor, scenariu care nu a fost însă pus în practică.

În urmă cu un an, fostul ministru francez al Culturii, Françoise Nyssen, l-a anunţat pe Stephane Lissner că mandatul său nu poate fi reînnoit din cauza limitei de vârstă (67 de ani) pe care directorul o va avea în 2021, lucru care a declanşat imediat speculaţii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.