Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Germanul Maximilian Schachmann a câştigat cursa Paris-Nisa

ciclism

Ciclistul german Maximilian Schachmann (Bora) a câştigat ediţia din acest an a cursei Paris-Nisa, după ce se impusese şi anul trecut, ultima etapă, a 8-a, fiindu-i fatală duminică numărului unu mondial, slovenul Primoz Roglic (Jumbo), transmite AFP.

Roglic, slăbit de două căzături, nu a putut rezista în ultima etapă, încheiată în localitatea Levens cu victoria danezului Magnus Cort Nielsen (EF Education), potrivit agerpres.ro.

Citește și: Radu Tudor rupe tăcerea cu privire la numirea de către PNL la șefia TVR: ‘Au fost discuții cu unii lideri liberali’

În sprintul final, Cort Nielsen i-a devansat pe francezii Christophe Laporte, sosit pe locul 2 şi vineri, şi Pierre Latour, la capătul celor 93 de kilometri ai acestei etape scurtate din cauza restricţiilor din zona Coastei de Azur.

În clasamentul final, Schachmann a fost urmat de doi ciclişti de la echipa Astana, rusul Aleksandr Vlasov, locul 2 la 19 secunde, şi spaniolul Ion Izagirre, al treilea la 23 sec.

Schachmann, în vârstă de 27 de ani, este primul ciclist care câştigă doi ani la rând Paris-Nisa după kazahul Aleksandr Vinokurov în 2002 şi 2003.

Roglic a ratat în circumstanţe asemănătoare victoria anul trecut în Turul Franţei. El i-a cedat atunci tricoul galben compatriotului său Tadej Pogacar în ajunul sosirii, în contratimpul de la La Planche des Belles Filles, după ce părea să fi câştigat cursa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.