Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gest inconștient al unui pompier. Trece cu autospeciala peste șine la doar câteva secunde înainte să vină trenul/ VIDEO

captura video
autospeciala pompieri tren

Gest inconştient al unui echipaj de pompieri care se afla în misiune, în Câmpia Turzii, județul Cluj. Şoferul autospecialei de intervenţie a pompierilor aflată în misiune a trecut peste şinele de cale ferată, deşi un tren accelerat se apropia cu viteză.

În imagini se poate vedea cum autospeciala trece la doar câteva secunde înainte de a ajunge trenul. Martorii spun că tragedia a fost evitată pentru că mecanicul trenului a acționat frâna de urgență.

”Având în vedere imaginile în care o autospecială pentru stingerea incendiilor, cu semnalele acustice și luminoase în funcțiune, se deplasează riscant peste trecerea la nivel cu calea ferată, pentru corectă informare a opiniei publice, Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) „Avram Iancu” al județului Cluj face următoarele precizări:

"Vai de capul meu! Ăştia-s nebuni!"

Marți în jurul orei 11:20, pompierii din cadrul Detașamentului Turda au fost solicitați pentru stingerea unui incendiu care a cuprins o casă de locuit situată pe strada Republicii din municipiul Câmpia Turzii. La fața locului au fost alocate două autospeciale pentru stingerea incendiilor, o autoscară și, preventiv, un echipaj SMURD.

În urma vizualizării imaginilor, unitatea noastră a demarat în regim de urgență cercetarea disciplinară care se impune pentru analizarea celor întâmplate și tragerea la răspundere a celor care se fac vinovați de această situație ce a pus în pericol viața echipajului care a încadrat autospeciala de intervenție”, a transmis ISU Cluj, potrivit cluj24.ro.

Șoferul, evaluat psihologic

”O altă măsură dispusă a fost înlocuirea din serviciu a conducătorului auto al autospecialei de intervenție, iar până la finalizarea verificărilor acesta nu va mai fi planificat în serviciul operativ.

De asemenea, șoferul autospecialei va fi supus unui evaluări psihologice, iar eventuala repunere a acestuia în serviciul operativ, în calitate de conducător auto, va fi realizată în urma unei reinstruiri.

Menționăm faptul că până la acest moment nu au fost înregistrate solicitări privind asistența persoanelor din vagoanele trenului și nu au fost primite înștiințări despre posibile plângeri formulate pe marginea acestui eveniment, din partea autorităților competente.

Facem, totodată, precizarea că pentru derularea verificărilor cu obiectivitate și aplicarea măsurilor sancționatorii în conformitate cu reglementările privind circulația pe drumurile publice, unitatea noastră a informat Inspectoratul de Poliție al județului Cluj despre acest eveniment.

Asigurăm opinia publică de faptul că Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Avram Iancu” al județului Cluj dezaprobă ferm neglijența conducătorilor autospecialelor cu regim de circulație prioritară care prin astfel de comportamente pun în pericol viața și vor fi dispuse măsurile care se impun, cu maximă celeritate”, au mai transmis reprezentanții ISU Cluj.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.