Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gest NEAȘTEPTAT făcut de fostul rege al Spaniei: Juan Carlos I se retrage din viața publică

El País
Juan Carlos I

Fostul rege al Spaniei Juan Carlos I şi-a anunţat retragerea definitivă din viaţa publică, începând de la 2 iunie, la cinci ani după ce a abdicat în favoarea fiului său, regele Felipe al VI-lea, relatează AFP, informează News.ro.

”Cred că a avenit momentul deschiderii unei noi pagini a vieţii mele şi de a-mi încheia retragerea din viaţa publică”, a anunţat luni fostul monarh, în vârstă de 81 de ani, într-o scrisoare adresată fiului său, în vârstă de 51 de ani.

După abdicare, Juan Carlos I a asistat la câteva ceremonii oficiale şi la diverse evenimente publice, precum o coridă, la 15 mai, în Plaza de Las Ventas, la Madrid, la sărbătoarea San Isidro.

Citește și: HARTA votului la europarlamentare: Noua configurație politică din teritoriu / INFOGRAFICE

Juan Carlos a abdicat la 18 iunie 2014, după 39 de ani de domnie. O mare figură a democraţiei spaniole, mult timp foarte iubit pentru că şi-a ajutat ţara să dea pagina dictaturii franchiste, popularitatea sa a scăzut din cauza unor scandaluri care i-au pătat ultimiii ani de deomnie.

Cel mai grav episod a fost scandalul de corupţie în care au fost implicaţi fiica sa mai mică Cristina şi ginerele său Iñaki Urdangarin, încarcerat de peste un an.

O costisitoare vânătoare de elefanţi în Botswana, de la care suveranul a fost necesar să fie repatriat în urma unei fracturila coapsă, în 2012, nu i-a fost iertată de către spanioli, afectaţi la acea vreme de o criză economică dură.

Imaginea lui Juan Carlos a fost afectată de asemenea de dezvăluiri despre relaţia sa cu aristrocrata germană Corinna zu Sayn-Wittgenstein.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.