Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gest simbolic la Kiev: Președintele Franței, cancelarul Germaniei și prim-ministrul Italiei îl vizitează pe Zelenski (presă)

news.pn
referendum ucraina ue

Președintele francez Emmanuel Macron, cancelarul german Olaf Scholz și prim-ministrul italian Mario Draghi vor vizita Ucraina joi, 16 iunie, potrivit ziarului italian La Stampa.

Vizita comună a liderilor celor trei țări UE va avea loc înaintea summiturilor G7 și NATO. Potrivit presei, în acest fel, ei intenționează să marcheze sprijinul celor mai mari trei țări UE pentru președintele ucrainean Volodimir Zelenski.

Niciunul dintre cei trei lideri nu s-a deplasat la Kiev după începerea invaziei rusești la scară largă a Ucrainei în februarie. În același timp, o serie de lideri mondiali, inclusiv din Statele Unite și Canada, au vizitat Ucraina începând cu 24 februarie.

Anterior, presa a relatat că Franța studiază posibilitatea de a transfera încă șase noi ACS Caesar în Ucraina. S-a presupus că Macron ar putea anunța transferul celui de-al doilea lot în timpul vizitei sale în Ucraina. Acest lucru a fost ulterior infirmat la Paris.

Potrivit publicistului rus Andrei Piontkovsky, conducerea Franței și a Germaniei s-ar teme de victoria Ucrainei în războiul cu Rusia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.