Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gestul care va arata daca Iohannis este un presedinte viabil sau dimpotriva

iohannis

Consultantul politic Cosmin Gusa a declarat ca gestul pe care il va face presedintele Klaus Iohannis in continuare ii va marca toata cariera politica si va arata daca este un presedinte viabil pe termen lung sau dimpotriva. Gestul consta in desemnarea noului premier, care potrivit lui Gusa trebuie sa fie unul inteligent care sa stie sa negocieze cu actuala majoritate.

"În acest moment, nedepăşind deloc limitele Constituţiei, în baza mandatului popular pe care l-a primit, Klaus Iohannis trebuie să ne convingă că are posibilitatea să impună pe cineva care corespunde dorinţelor pe care populaţia şi le-a pus în Klaus Iohannis atunci când l-au votat - nu numai pe Klaus Iohannis, ci şi împotriva lui Victor Ponta; nu neapărat a lui Victor Ponta ca persoană, dar împotriva unui sistem baronizat şi căpuşat", a adăugat el.

Pe de altă parte, consultantul politic apreciază că în momentul de faţă "nu există o opţiune" în ceea ce priveşte nominalizarea viitorului premier al României.

"Opţiunea normală s-ar putea creiona după alegerile din 2016. Dar vorbeam despre opţiunea inteligentă, pentru că orice mişcare politică consistentă, dacă e făcut de profesionişti, trebuie să fie făcută în trepte solide. Iar treapta solidă este aceasta: un prim ministru inteligent astăzi - Ionannis va avea o opţiune care îi va încărca toată cariera politică de acum înainte şi acesta este gestul care ni-l va arăta ca pe un preşedinte viabil pe termen lung sau dimpotrivă. Deci, un premier inteligent, care prin felul în care va şti în negocierile cu coaliţia de guvernare actuală", a declarat el.

"Adevărata opoziţie a făcut-o strada aseară, aşa cum adevăratele alegeri din noiembrie 2014 le-a câştigat tot strada şi nu partidele politice. Domnul Iohannis cred că a înţeles de atunci că nu a fost produsul voturilor generate de către structura PNL, ci de către produsul politic, dacă ne referim pragmatic, al unei străzi revoltate de baronizarea excesivă. Aceeaşi stradă care, până la urmă, chiar dacă s-a luptat un an de zile, şi-a dus victoria până la capăt şi forţat demisia unui om care, de fapt, trebuia să demisioneze chiar atunci, când i-a fost administrată prima înfrângere şi ar fi avut şansa să se reinventeze ca om politic. (...) Iohannis trebuie să negocieze foarte dur, să aibă un Guvern de oameni normali, profesionişti, un premier inteligent, care înţelege nevoile cetăţenilor României, nu nevoile economiei, pentru că pentru asta sunt tehnicieni", a completat Cozmin Guşă la Realitatea TV.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.