Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gestul făcut de NATO și SUA care l-a deranjat cel mai mult pe Vladimir Putin

Kremlin.ru
Vladimir Putin

Preşedintele rus Vladimir Putin i-a transmis vineri omologului său francez Emmanuel Macron că răspunsurile Occidentului la solicitările Moscovei privind securitatea nu tratează principalele motive de îngrijorare ale părţii ruse, transmit AFP şi Reuters, relatează Agerpres.

''Răspunsurile Statelor Unite şi NATO nu au ţinut cont de îngrijorările fundamentale ale Rusiei'', a indicat Kremlinul într-un comunicat despre discuţia telefonică dintre liderii rus şi francez.

Rusia a trimis anterior cel mai puternic semnal de până acum că doreşte să discute cu SUA despre propunerile sale şi a reiterat că nu doreşte un război legat de Ucraina. Kremlinul a precizat că preşedintele Vladimir Putin va analiza atent propunerile şi apoi va decide paşii următori.

Vezi și: Vladimir Putin îl cheamă la discuții pe Zelenski, dar în Rusia: 'Noi suntem dispuşi să analizăm'

SUA şi NATO au respins miercuri solicitările cheie ale Moscovei, cum ar fi oprirea extinderii NATO şi o revenire la desfăşurările sale militare la frontierele din 1997, dând asigurări în acelaşi timp că vor să discute în mod serios cu Rusia în legătură cu temerile sale privind securitatea.

Vezi și: Avertisment de ultimă oră lansat de SUA: Rusia ar putea ataca Ucraina în următoarele trei săptămâni

Moscova a prezentat în decembrie către Washington o serie de cereri cu privire la arhitectura de securitate europeană, solicitând în special excluderea oricărei noi extinderi a NATO către Est, mai ales către Ucraina, încetarea cooperării Alianţei cu statele din fostul bloc sovietic şi renunţarea la manevrele şi desfăşurările de trupe ale NATO în statele care au aderat la această alianţă după 1997.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.