Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

GfK: Perspectivele economice ale românilor au scăzut

oameni

Perspectivele economice ale consumatorilor români au scazut în decembrie 2015, iar veniturile românilor ajung în continuare doar în oarecare masura pentru acoperirea necesitaților zilnice, deși economia României a crescut considerabil anul trecut, potrivit unui studiu GfK, prezentat de Mediafax.

"Deși economia României a crescut considerabil anul trecut, perspectivele economice ale consumatorilor români au scazut în decembrie 2015 la valoarea de 10,6 puncte. Un an mai devreme, indicatorul se situa la 17,7 puncte", arata un studiu GfK privind climatul de consum în Europa pentru trimestrul al patrulea al anului 2015.

Perspectivele economice în scadere au avut o influența negativa asupra așteptarilor consumatorilor privind veniturile. Indicatorul a scazut fața de trimestrul anterior cu 6,4 puncte, ajungând la 14,9 puncte și atingând astfel din nou valoarea anului anterior.

"Veniturile românilor ajung în continuare doar în oarecare masura pentru acoperirea necesitaților zilnice. Astfel, înclinația spre consum nu s-a modificat cu mult nici în trimestrul al patrulea. Aceasta a scazut în decembrie cu alte 1,2 puncte, ajungând la valoarea de -7,6 puncte", arata studiul GfK.

În Europa, criza refugiatilor, atentatele de la Paris, însa mai cu seama indicatorii economici tot mai buni în aproape toate tarile, precum si costurile pentru energie extrem de reduse au fost factorii care au influentat discutiile consumatorilor si cele din mass-media în trimestrul al patrulea.

Climatul de consum pentru Uniunea Europeana a crescut din septembrie pâna în decembrie 2015 cu 1,9 puncte la valoarea de 12,2 puncte.

Rezultatele studiului GfK Climatul de consum în Europa au la baza un sondaj al consumatorilor efectuat la cererea Comisiei Europene în toate țarile Uniunii Europene. Sunt chestionate lunar aproximativ 40.000 de persoane din 28 de țari. Aceste persoane sunt reprezentative pentru populația adulta din UE.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.