Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

GfK: Piața românească de bunuri de folosință îndelungată și-a continuat creșterea, în ciuda COVID

captura youtube
electrocasnice

Piața românească de bunuri de folosință îndelungată (Technical Consumer Goods, TCG), conform datelor auditate de GfK România, și-a continuat trendul crescător în cel de al doilea trimestru al anului 2020.

Creșterea înregistrată a valorii vânzărilor a fost de 5,2% față de aceeași perioadă a anului 2019 și a fost determinată de creșterea sectoarele IT, Echipamentele de birou și Electrocasnicele Mici.

În contextul Crizei Covid-19, la nivel mondial sectoarele IT, Echipamentele de birou și Electrocasnicele Mici au fost singurele care au înregistrat un trend crescător al vanzarilor în cel de al doilea trimestru al anului 2020, în piața bunurilor de folosință îndelungată. La nivelul pieței europene a fost înregistrată o evoluție similară a sectoarelor din piața bunurilor de folosință îndelungata. Criza Covid 19 a generat, de asemenea, o reducere a indicatorului de încrederea consumatorului, media europeana în luna iunie 2020 atingând valoare de -15,6, în scadere de la -7, valoare înregistrată în Decembrie 2019.

Sectoarele Tehnologia Informației (IT) și Echipamentele de birou (Office Equipments, OE), au înregistrat în perioada aprilie – iunie 2020 o creștere de 67,9%, respectiv 75,7% față de aceeași perioada a anului 2019. Evoluția sectorului IT a fost influnțată de creșterile înregistrate de vânzările de computere mobile și mouse-uri.

O creștere substanțială a vânzărilor au înregistrat Electrocasnicele Mici (Small Domestic Appliances, SDA), cu 31,7%. Cele mai mari creșteri în acest sector au înregistrat vânzările pentru aparatele electrice pentru tuns și bărbierit.

Cel mai mare sector al pieței TCG, Telecom, a înregistrat scădere de 10% în aceeași perioadă, evoluție generată de scăderea vânzărilor pentru telefoane mobile (Smart si Mobilephones). Electrocasnicele mari (Major Domestic Appliances, MDA), al doilea sector ca importanță în piață, a înregistrat o evoluție aproape constantă (-0.7% față de aceeași perioadă a anului 2019), cele mai mari creșteri înregistrate în sector fiind pentru vânzările de congelatoare și uscătoare de rufe.

Vânzările din sectoarele Electronice (Consumer Electronics, CE) și Aparate Foto (Photo) au înregistrat în cel de al doilea trimestru 2020 scăderi de 3,2% respectiv 40,6% față de aceeași perioada a anului anterior. Scaderea vânzărilor de Electronice a fost influențată de scaderile vanzarilor de televizoare și camere video (Camcorders).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.